Om Aarhus Havbane

Facts om Aarhus havbane

Banen er 500 meter lang og er godkendt af søfartsstyrrelsen. Langs banen er der gule specialafmærkninger, som markere at dette er en “blød” bane og et forbudsområde for motordrevet fartøjer. Samt orange bøjer som indikerer en distance på 100 meter for havsvømmere, sup’ere etc.

OMKRING SIKKERHED OG SVØMNING PÅ AARHUS HAVBANE:

Vind og strømforhold spiller ind på en helt ny måde, hver gang du er i vandet. Vandet har en rytme, og for at kunne svømme i høj sø uden konstant at sluge vand, skal du mærke rytmen og arbejde med den.

Når du svømmer i åbent hav:

– Så svøm altid minimum to og have altid hinanden i sigte. Lav opsamling under vejs.

– Svøm i våddragt, det har stor betydning for din svømning i åbent vand – dels er opdriften stor, hvorfor du vil opleve at ligge højere i vandet. Dette er en fordel for langt de fleste. Men også for at holde din krops temperatur stabil.

– Husk altid at have en farvet hætte på, så dine omgivelser kan se dig. Gerne farver som lyserød eller gul.

– Som noget ekstra kan man også købe sig en havtaske – denne fungere både som en bøje bag svømmeren, så andre bedre kan se denne. Og den kan bruges som opbevaring til telefon, nøgler, etc.

– Væn dig til udstyret: Følelsen når våddragten opsuger det kolde vand, svømmebriller der dugger, badehætten der sidder forkert ved ørerne – så hold dig i nærheden af nedgangen til vandet, hvis dette er nye ting for dig.

– Kend dine begrænsninger – er der meget strøm, er der mange bølger, er der mulighed for torden og lyn – så drop svømningen den dag.

– Hvis du skulle være så uheldig at komme i fare eller se andre komme i fare, så brug Dansk Svømme Unions håndtegn, der står skilte hele vejen langs havbanen som forklarer disse håndtegn.

– Under nogle af skiltene hænger der også redningskranse, brug disse hvis det skulle være nødvendigt.

– Hvis der skulle være brug for hjertestarter, så forefindes denne i parkerings kælderen under Lighthouse*.

VIGTIGT: Alt svømning på Aarhus Havbane er på eget ansvar.

Fire app’s vi anbefaler du har på din telefon og tjekker inden du tager ud i det åbne hav:

– 1 1 2

– Hjertestarter

DHI

– DMI

Billeder fra Aarhus Havbane

Vil du svømme sammen med os?